کد خبر: 2654

مقایسه تبلغات پیامکی با تبلیغات اینترنتی و تلویزیونی

روش‌های تبلیغاتی هر کدام به منظور خاص و برای نوع خاصی از کسب‌وکار به وجود آمده‌اند. اینکه کدام روش برای شما بهتر است را باید با مقایسه انواع روش‌های تبلیغاتی و درنظر گرفتن شرایط بازار و کسب‌وکارتان انتخاب کنید.

در این مقاله قرار است تبلیغات پیامکی را با تبلیغات رادیویی و اینترنتی مقایسه کنیم. امیدواریم با اطلاعاتی که از این مطلب به دست می‌آورید بتوانید بهترین روش تبلیغات را برای حرفه خود انتخاب کنید.

مقایسه بازاریابی پیامکی با تبلیغات تلوزیونی و تبلیغات اینترنتی

تبلیغات تلوزیونی که همان پیام‌های بازرگانی صدا و سیماست، به گونه‌ای از برنامه‌های تلوزیونی گفته می‌شود که با هدف جذب مردم به محصول یا خدمات خاصی از شبکه‌های تلوزیونی پخش می‌شود. بخش بزرگی از بودجه کانال‌های تلوزیونی در جهان، از طریق همین آگهی‌های بازرگانی تامین می‌شود.

تبلیغات پیامکی هم به اس ام اس‌هایی گفته می‌شود که از طریق سامانه‌های پیامکی با سرشماره‌های خاص پیامکی برای افراد ارسال می‌شود. این تبلیغات ممکن است صرفا جنبه آگاهی سازی داشته و یا کوپن تخفیف و پیشنهادات ویژه برندها باشند.

تبلیغات اینترنتی نیز به هر نوع تبلیغات و بازاریابی‌ای که در بستر اینترنت صورت می‌گیرد گفته می‌شود. تبلیغات کلیکی، قرار دادن بنر در کانال‌های دیگر، تولید محتوای متنی، سایت، شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی ایمیل و غیره همگی زیرگروه تبلیغات اینترنتی هستند.

دسترسی به اقشار مختلف

در دنیای تبلیغات اینکه به اقشار مختلف دسترسی داشته باشید و بتوانید محصولات و خدمات خود را برای آ‌ن‌ها بازاریابی کنید، اهمیت زیادی دارد.

تبلیغات تلوزیونی از این نظر که می‌توانند به دست اقشار مختلف برسند، بسیار عالی هستند. اگر بتوانید در زمان‌هایی که برنامه‌های پرمخاطب در حال پخش هستند تبلیغات کنید، تاثیر بالایی دارد.

از طرف دیگر پیامک هم دسترسی فوق‌العاده خوبی دارد. زیرا تمام مردم حداقل یک سیم‌کارت و گوشی دارند و هر روز و هر لحظه آن را چک می‌کنند. بنابراین از نظر دسترسی به اقشار مختلف، ارسال پیامک تبلیغاتی گزینه بسیار خوبی است.

تبلیغات اینترنتی اما صحبت دیگری است. اگر بخواهیم در اینترنت تبلیغ کنیم، باید یک بستر خاص مانند صفحات وبلاگ، شبکه‌های اجتماعی گوناگون و غیره را انتخاب کنیم. هر کدام از این بسترها هم مخاطب خودشان را دارند و ممکن است نتوانیم پیام را به دست طیف گسترده‌ای از مردم برسانیم.

هزینه تبلیغات

بودجه تبلیغاتی و هزینه‌ای که قرار است برای بازاریابی بکنیم، تاثیر زیادی در انتخاب درگاه و روش تبلیغاتی دارد. همه کسب‌وکارها سعی می‌کنند با کمترین هزینه، بیشترین بازدهی را داشته باشند.

همان‌طور که می‌دانید تبلیغات تلوزیونی هزینه بسیار بالایی دارند و برای کسب‌وکارهای کوچک مناسب نیستند. تبلیغات اینترنتی هم بسته به بستری که انتخاب می‌کنید، هزینه‌های متفاوتی دارند. مثلا هزینه تبلیغات در اینستاگرام، اگر از بلاگرها کمک بگیرید زیاد و اگر صرفا از خود برنامه و گذاشتن پست و استوری استفاده کنید کم است.

در این مورد پیامک های تبلیغاتی در صورت بهره گیری از منابع اطلاعاتی دقیق و ارسال هدفمند همچنان در صدر باقی مانده اند. هزینه پیامک تبلیغاتی بسیار کمتر از تبلیغات تلوزیونی و اینترنتی است. حتی اگر بخواهید در تعداد زیاد هم پیامک بفرستید، باز هم هزینه خیلی زیادی برایتان نخواهد داشت. تبلیغات پیامکی از این نظر بهترین گزینه برای کسب‌وکارهای نوپا و کوچک هستند.

انتخاب جامعه هدف

اینکه تبلیغات شما به سوی چه کسی روانه می‌شود و در نهایت چه کسانی در معرض بازاریابی شما هستند، اهمیت بسیار زیادی دارد. شما در تبلیغات تلوزیونی، هیچ کنترلی روی اینکه در آن زمان چه کسانی مشغول تماشای تلوزیون هستند و آگهی شما را می‌بینند ندارید. با استفاده از اطلاعات آنتن‌ها می‌توانید یک تخمین کلی بزنید، اما باز هم نتایج دقیقی در کار نیست.

از طرف دیگر در تبلیغات پیامکی شما می‌توانید با ابزارهای متفاوت، جامعه هدف خود را دقیق‌تر مشخص کنید و فقط برای آنان اس ام اس تبلیغاتی بفرستید. همین نکته نه تنها باعث اثربخشی بیشتر می‌شود، بلکه روی نرخ کلیک، نرخ تبدیل، بازگشت سرمایه و هزنیه نهایی تبلیغات شما تاثیر مثبت می‌گذارد.

در تبلیغات اینترنتی هم بیش از اینکه شما به سوی مخاطب هدف بروید، مخاطب هدف به سوی شما می‌آید. اما باز هم نسبت به تبلیغات تلوزیونی کنترل بیشتری روی جامعه هدف خود دارید.

مقایسه تبلغات پیامکی با تبلیغات اینترنتی و تلویزیونی - تصویر 2

تعامل با کاربران

برای اینکه بتوانید مخاطبان جدید جذب کنید، باید با آنان ارتباط برقرار کرده و با آنان تعامل کنید. متاسفانه تبلیغات تلوزیونی از این نظر بسیار ضعیف هستند. زیرا تلوزیون اصولا یک رسانه یک طرفه است. مخاطبان نمی‌توانند در لحظه با شما ارتباط برقرار کنند و شما هم نمی‌توانید خیلی سریع در آگهی بازرگانی خود پاسخ مشتری را بدهید.

در طرف دیگر ماجرا تبلیغات اینترنتی است که از نظر تعامل با مشتری در جایگاه بسیار خوبی است. مثلا مخاطب با گذاشتن نظر در سایت می‌تواند با شما تعامل داشته باشد و حتی در شبکه‌های اجتماعی به راحتی وارد یک گفتگوی صمیمانه با شما شود.

در وسط این دو، تبلیغات پیامکی قرار می‌گیرد. بازاریابی پیامکی به شما اجازه می‌دهد با یک خط اختصاصی پیامک بفرستید و مخاطب هم می‌تواند به همان خط اس ام اس ارسال کند و با شما وارد یک تعامل شود. اغلب سازمان‌ها و کسب‌وکارها این قابلیت پیامک را نادیده می‌گیرند و کمتر از آن بهره‌ می‌برند.

ارتباط عاطفی

در پاراگراف‌های قبلی راجع‌به تعامل و برقراری ارتباط صحبت کردیم. اما نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم، رابطه عاطفی و قلقلک دادن احساسات مخاطبان است. تبلیغات تلوزیونی با بهره‌گیری از صدا و تصویر و رنگ و غیره می‌توانند تمام حواس مخاطب را به خود جلب کنند و آن‌ها را به سمت خود بکشانند. اگر دقت کرده باشید، یکی از طرفداران پروپاقرص آگهی‌های تلوزیونی کودکان هستند.

در تبلیغات اینترنتی هم اینکه بستر شما چه باشد در این ارتباط عاطفی اهمیت زیادی دارد. مثلا اگر از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید، با رنگ، نور، صدا، شوخ طبعی و غیره می‌توانید مخاطب را به سوی خود بکشانید و حتی او را معتاد خود کنید.

در اس ام اس مارکتینگ یا همان تبلیغات پیامکی، اوضاع طور دیگری است. شما تنها چند کلمه در اختیار دارید و برقراری ارتباط عاطفی و قلقلک دادن مخاطب کمی سخت است.

تحلیل و آنالیز مخاطبان

یکی از کارهایی که توصیه می‌شود تمام بازاریابان انجام دهند، تحلیل و آنالیز کمپین تبلیغاتی است. اینکه چه کسانی تبلیغات شما را دیده‌اند و چه ویژگی‌هایی داشته‌اند، فاکتورهایی مهم برای برنامه‌ریزی‌های بعدی هستند.

در تبلیغات تلوزیونی، تحلیل و آنالیز مخاطبان کمی سخت و پیچیده است. زیرا در تبلیغات تلوزیونی نمی‌توانید نتیجه کمپین را اندازه‌گیری کنید و بدتر اینکه نمی‌توانید آن را تغییر دهید. تبلیغ شما در تلوزیون پخش می‌شود و تمام!

اما در تبلیغات اینترنتی، اندازه‌گیری نتیجه کمپین با ابزارهای آنلاین بسیار راحت است. حتی ممکن است در حین اجرای کمپین، براساس نیاز بازار سعی کنید استراتژی را تغییر دهید و به نتیجه متفاوتی برسید. پس از تمام شدن کمپین هم می‌توانید نتایج را خیلی دقیق در دست داشته، آن را بررسی کنید و برای کمپین بعدی آماده شوید.

بازاریابی پیامکی هم درست مانند تبلیغات اینترنتی، تحلیل و آنالیز مخاطبان کمپین پیامکی را برایتان آسان می‌کند. شما تنها چند لحظه پس از ارسال پیامک تبلیغاتی، می‌توانید گزارش آن را در سامانه پیامکی مشاهده کنید. پس از اتمام کمپین هم به راحتی نرخ تبدیل و بازگشت سرمایه را با استفاده از آمارها حساب کنید.

یک قابلیت خیلی موثر دیگر در تحلیل و آنالیز، قابلیت لینک ترکر است. این ابزار به شما اجازه می‌دهد کلیک کنندگان لینک پیامک را شماسانیی کنید و اطلاعات کاربردی‌ای از آنان به دست آورید.

مقایسه تبلغات پیامکی با تبلیغات اینترنتی و تلویزیونی - تصویر 3

فرآیند تولید

اگر بخواهیم فرآیند تولید تبلیغات پیامکی را با تبلیغات تلوزیونی و رادیویی مقایسه کنیم، باید گفت این نوع از تبلیغات، ساده‌ترین روش بازاریابی هستند. برای ارسال پیامک تبلیغاتی فقط به یک سامانه پیامکی و ذهن خلاق نیاز دارید.

در مقابل برای تبلیغات تلوزیونی باید تجهیزات حرفه‌ای داشته باشید تا بتوانید یک آگهی 20 ثانیه‌ای درست کنید. درواقع فرآیند تولید یک پیام بازرگانی آنقدر سخت است که گاهی اصلا ممکن نیست. در وسط این طیف هم تبلیغات اینترنتی است. زیرا فرآیند تولید طولانی‌تری نسبت به بازاریابی پیامکی دارد؛ اما آسان‌تر از تبلیغات تلوزیونی است.

براساس آنچه گفتیم

اینکه چه روشی از تبلیغات را استفاده کنید، کاملا به استراتژی و سیاست‌های کسب‌وکارتان باز می‌گردد. اما به طور کلی می‌توان گفت، بازاریابی پیامکی و تبلیغات اینترنتی، محبوبیت و کارایی بیشتری در میان کسب‌وکارها دارند. یعنی چه یک برند بزرگ و مطرح باشید و چه یک کسب‌وکار خانگی کوچک، می‌توانید از بازاریابی پیامکی و تبلیغات اینترنتی نتیجه خوبی بگیرید. در مقابل تبلیغات تلوزیونی بیشتر به درد کسب‌وکارهای بزرگی می‌خورد که می‌خواهند اعتبار و آگاهی از برند خود را افزایش دهند. البته همین کسب‌وکارهای بزرگ هم در کنار تبلیغات تلوزیونی از تبلیغات پیامکی و اینترنتی استفاده می‌کنند و سعی دارند مخاطب را از تمام درگاه‌های موجود به سمت خود بکشانند.

 

دیدگاه‌تان را بنویسید

 

پربازدیدترین

آخرین اخبار