کد خبر: 4398

عضو شورای‌ عالی فضای مجازی:

رفع فیلترینگ، تدریجی و مشروط است/ طرح وزارت ارتباطات بطور رسمی به شورا ارائه نشده است

عضو شورای‌عالی فضای مجازی گفت: در مورد حکمرانی در فضای مجازی باید توجه کرد که هیچ کشوری در دنیا نمی تواند مدعی باشد بطور کامل در فضای مجازی حکمرانی می کند. حتی در آمریکا که مبدأ اینترنت جهانی است هنوز با شبکه اجتماعی چینی تیک تاک، اختلاف نظر دارد و دولت آمریکا نتوانسته اِعمال حاکمیت کند.

محمد سرافراز افزود: دولت ایران در امور داخلی هم نمی‌تواند بطور کامل اِعمال حکمرانی کند چه برسد به اموری که مبدأ آن در خارج از کشور قرار دارد.

وی افزود: یکی از اصلی ترین استدلال‌ها برای فیلتر کردن فضای مجازی این است که باید بتوانیم به اِعمال حکمرانی درفضای مجازی بپردازیم.

 
سرافراز گفت: در مورد حکمرانی در فضای مجازی به نکاتی باید توجه کرد.هیچ کشوری در دنیا نمی‌تواند مدعی باشد به طور کامل در فضای مجازی حکمرانی می کند. حتی در آمریکا که مبدأ اینترنت جهانی است هنوز با شبکه اجتماعی چینی تیک تاک، اختلاف نظر دارد و دولت آمریکا نتوانسته اِعمال  حاکمیت کند.

وی اظهار کرد: دولت ایران در امور داخلی هم نمی تواند بطور کامل اِعمال  حکمرانی کند چه برسد به اموری که مبدأ آن در خارج از کشور قرار دارد. سال های طولانی است که اِعمال  حکمرانی در مرزهای جغرافیایی کشور با چالش همراه است. مثلاً از ابتدا تا انتهای زنجیره سوخت، در اختیار دولت است و مرزها هم در اختیار نیروی انتظامی و سپاه پاسداران قرار دارد ولی باز هم برآورد می‌شود که روزانه تا 25 میلیون لیتر قاچاق سوخت صورت می گیرد.

عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه بیان کرد: برای حکمرانی در فضای مجازی بهتر است دولت در ابتدا حکمرانی خود را در شبکه ملی اطلاعات کامل کند و جلوی حملات سایبری و تهاجم هکری دشمن را بگیرد تا امنیت اطلاعات مردم و کاربران حفظ شود.

سرافراز با بیان اینکه دولت در امور داخلی هم نمی‌تواند حکمرانی کند چه برسد به امور خارجی، اظهار کرد:  اِعمال  حکمرانی بر شبکه های اجتماعی خارجی تا حدی در کشور وجود دارد و هر تخلفی گزارش شود دستگاه‌های امنیتی می‌توانند متخلف را شناسایی کنند.

او گفت: با توسعه اینترنت ماهواره‌ای و ارتباط مستقیم گوشی‌های هوشمند با آن، موضوع حکمرانی در فضای مجازی تغییر خواهد کرد و راهکارهای قبلی بی فایده خواهد بود.

سرافراز بیان کرد: پیشنهاد دولت این بود که طرح وزارت ارتباطات برای رفع فیلترینگ درجلسه سران قوا مطرح شود و سپس به شورای عالی فضای مجازی ارائه گردد. در شورا هم قرار شد یک کمیته تشکیل شده و این طرح را بررسی کند.

او اظهار کرد: طرح وزارت ارتباطات برای فیلترینگ به طور رسمی به شورای عالی فضای مجازی ارائه نشده است اما بر اساس گزارشی که از این طرح ارائه شده، رفع فیلترینگ بصورت تدریجی و مشروط پیش بینی شده است.

وی گفت: با توجه به اینکه بیش از 80 درصد کاربران از فیلتر شکن استفاده می کنند و اینترنت پرسرعت ماهواره ای در ماه‌های آینده با هزینه اندکی در اختیار کاربران قرار می گیرد، من موافق سرعت بخشیدن به رفع فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی هستم. در این خصوص که چه کسانی با رفع فیلترینگ مخالفت می‌کنند هنوز رأی گیری به عمل نیامده و استدلالی صورت نگرفته است.

دیدگاه‌تان را بنویسید

 

پربازدیدترین

آخرین اخبار