کد خبر: 2820

طلای جهانی با آمدن ترامپ به کدام سو خواهد رفت؟

یک شرکت آلمانی که در چندین حوزه از جمله فلزات گران‌بها فعالیت می‌کند، در آخرین گزارش خود درباره طلا پیش‌بینی می‌کند که سیاست‌های اقتصادی دولت دوم ترامپ می‌تواند سرمایه‌گذاران جهانی را به سمت طلا سوق دهد.

شواهد تاریخی بازار طلا نشان می‌دهد که هرگاه نرخ تعرفه تجاری تبادل کالا بین آمریکا و چین افزایش یافته، قیمت طلا هم در روندی صعودی قرار گرفته است. نظرسنجی‌های پیشا انتخاباتی هم نشان‌دهنده پیشی گرفتن ترامپ از بایدن بوده و همین موضوع هم شانس ریاست‌جمهوری وی را به‌شدت افزایش داده است.

هرائوس (Hereaus)، یک شرکت آلمانی که در چندین حوزه از جمله فلزات گران‌بها فعالیت می‌کند، در آخرین گزارش خود درباره طلا پیش‌بینی می‌کند که سیاست‌های اقتصادی دولت دوم ترامپ می‌تواند سرمایه‌گذاران جهانی را به سمت طلا سوق دهد. تحلیلگران این شرکت در گزارش خود نوشتند: «انتخابات ریاست‌جمهوری آتی در 5 نوامبر، ایالات‌متحده را در دو مسیر اساسی متفاوت، بسته به نتیجه، قرار خواهد داد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق و نامزد فعلی جمهوری‌خواه، غیرقابل پیش‌بینی‌تر بوده و ممکن است سیاست‌های اقتصادی را معرفی کند که می‌تواند منجر به شوک‌های قابل توجهی در بازار، خطرات ژئوپلیتیک و افزایش تورم شود. ترامپ در حال حاضر در نظرسنجی‌ها نسبت به بایدن برتری دارد.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که 46.9 درصد از افراد حاضر به ترامپ و 45 درصد به بایدن رای خواهند داد.تحلیلگران هرائوس خاطرنشان کردند که یک جنگ تجاری مجدد می‌تواند تنش‌ها بین ایالات‌متحده و چین را تشدید کرده و به اقتصاد ایالات‌متحده و همین‌طور اقتصاد جهانی آسیب برساند. در گزارش هرائوس آمد است: «دولت بایدن بسیاری از تعرفه‌های ترامپ بر کالاهای چینی را حفظ کرد و تنها برای سبدی کوچک از واردات فناوری‌های پاک چینی، تعرفه‌ها را افزایش داد. اما روی کار آمدن دولت دوم ترامپ می‌تواند جنگ تجاری را به‌طور بی‌سابقه‌ای تشدید کند.» ترامپ دو دستور کار مهم در سیاست تجاری را ارائه کرده است. نخستین دستور کار، اعمال تعرفه 10 درصدی همه‌جانبه بر همه کالاهای وارداتی از همه کشورها و اعمال تعرفه‌های 60 درصد یا بیشتر بر همه واردات از چین بود. اگرچه امکان‌سنجی قانونی این اقدامات هنوز مورد سوال است.

یک مقاله از موسسه پترسون نشان می‌دهد که این تعرفه‌های پیشنهادی می‌تواند منجر به زیان اقتصادی به میزان 1.8 درصد از تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده شود و تورم را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد. این ارزیابی، تعرفه‌های تلافی‌جویانه چین و سایر کشورها را در نظر نمی‌گیرد.تحلیلگران خاطرنشان کردند که جنگ تجاری آمریکا و چین در سال‌های 2018-2020 با افزایش قیمت طلا همزمان شد. آنها اذعان کردند: «علت افزایش قیمت طلا در این دوره، طولانی شدن مذاکرات همراه با تشدید تعرفه‌ها و درگیری‌های ژئوپلیتیک بود که موجب شد سرمایه‌گذاران طلا به عنوان یک دارایی امن، با وجود فضای افزایش نرخ بهره تا اواسط سال 2019 در نظر بگیرند.» علاوه بر این موضوع، دوره اول ترامپ نشان داد که این رئیس‌جمهور به استقلال فدرال رزرو نیز صدمه وارد خواهد کرد و همین موضوع هم می‌تواند از جذابیت اوراق قرضه ایالات‌متحده به عنوان یک دارایی امن بکاهد. در نتیجه به نظر می‌رسد که مجموع این عوامل در کنار هم موجب خواهد شد که در دوره دوم ترامپ، طلا با رشد قیمت مواجه شود.

دیدگاه‌تان را بنویسید

 

پربازدیدترین

آخرین اخبار