چین همچنان موتور مهم رشد اقتصادی جهان است
«کریستالینا جیورجیوا» مدیر کل صندوق بینالمللی پول چندی پیش در نشست سالانه بیستمین سالگرد مجمع بینالمللی مالی اظهار داشت، سهم چین در رشد اقتصادی جهان در سال جاری به 30 درصد خواهد رسید.
سیاست پولی چین بسیار مناسب است، اما هنوز هم جاهای بیشتری برای تنظیم سیاست وجود دارد که به آن اجازه میدهد در تامین اجتماعی و ترویج مصرف بیشتر عمل کند.
دیدگاه این سرپرست یک مؤسسه مالی بینالمللی درباره اقتصاد و امور مالی چین بدون شک باعث میشود کسانی که با تمام توان تبلیغ در خطر افول بودن اقتصاد چین را انجام می دادند، احساس ناامیدی کنند.
کنفرانس مرکزی کار مالی چین در روزهای 30 و 31 اکتبر در پکن برگزار شد. در این نشست با تاکید بر این که کار مالی خون اقتصاد ملی و بخش مهمی از رقابت پذیری کشور است، تسریع در ساخت یک قدرت مالی، تقویت همه جانبه نظارت مالی، بهبود نظ مالی، بهینه سازی خدمات مالی و جلوگیری از ریسکها مطرح شد.
از ابتدای سال جاری، دولت چین ابزارهای محرک رشد بیشتری را از «جعبه ابزار سیاست» خارج کرده مانند اقدامات اخیرً درباره لغو کامل دسترسی سرمایهگذاری خارجی به صنعت تولید و صدور یک تریلیون یوان بدهی ملی برای حمایت از زیرساختهای دولتهای محلی. دادههای اقتصادی اخیر نشان میدهد که شاخصهای اصلی اقتصادی چین در بسیاری از زمینهها ماه به ماه بهبود یافته و حداقل سه مورد از آنها فراتر از انتظار بوده است.
اولین مورد این است که رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) فراتر از انتظارات است. تولید ناخالص داخلی واقعی چین در سه فصل اول امسال 5.2 درصد رشد کرد. با توجه به روند عادی عملکرد سه ماهه چهارم، دستیابی به هدف کل سال حدود 5 درصد دشوار نیست. این بدان معناست که رشد اقتصادی چین در سال جاری بار دیگر در میان اقتصادهای بزرگ جهان در صدر خواهد بود.
دوم اینکه سهم مصرف در رشد اقتصاد فراتر از انتظار است. نرخ مخارج مصرف نهایی در رشد اقتصادی در سه فصل اول به 83.2 درصد رسید که این رقم در سه ماهه سوم به 94.8 درصد افزایش یافت. این رقم با این حس عامیانه مطابقت دارد و با رجوع به فضای مجازی چینیها میتوان متوجه شد که امسال گویا همه «در راه» هستند. پس از سالها تلاش مستمر، مصرف به نیروی محرکه اصلی رشد اقتصادی چین تبدیل شده است.
سوم، عملکرد تجارت خارجی فراتر از انتظارات بوده است. ارزش کل واردات و صادرات چین در سه فصل اول نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش اندک 0.2 درصدی داشته است، اما با توجه به رکود اقتصادی جهانی، کاهش رشد واردات و صادرات و حتی انقباض مقیاس کلی تجارت خارجی در داخل کشور در حد انتظار است. همچنین باید گفت صادرات چین به طور قابل توجهی بهتر از کشورهای صادرات محور مانند کره جنوبی و ویتنام است.
پس از انتشار عملکرد اقتصادی چین در سه فصل اول، خوش بینی جهان نسبت به اقتصاد چین در حال بیشتر شدن است که نشان دهنده اعتماد نهادهای سرمایه گذاری خارجی به اقتصاد چین است. برخی از موسسات مالی خارجی پیشبینیهای خود را برای رشد اقتصادی چین بهطور متوالی افزایش دادهاند. برای مثال، «جیپی مورگان» پیشبینیهای خود را با 0.2 درصد رشد به 5 درصد و دویچه بانک و بانک ANZ پیشبینیهای خود را به 5.1 درصد افزایش دادند.
اقتصاد چین در حال بهبود است و سیگنال مثبتی به جهان ارسال میکند. توسعه جدید چین فرصتهای جدیدی را برای جهان به ارمغان میآورد.
«ششمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین» هفته آینده در شانگهای برگزار میشود. این نمایشگاه برای پنج سال متوالی با موفقیت برگزار شد و حجم معاملات در نظر گرفته شده در مجموع نزدیک به 350 میلیارد دلار آمریکا رسید و بیش از 2000 قلم از محصولات جدید، فناوریهای جدید و خدمات جدید به نمایش گذاشته شد. انتظار میرود نمایشگاه واردات چین امسال پذیرای مهمانانی از 154 کشور از جمله ایران و افغانستان، منطقه و سازمان بین المللی باشد و وضعیت ثبت نام غرفه داران و بازدیدکنندگان حرفهای به طور کامل به سطح قبل از اپیدمی کرونا بازگشته است. غرفه داران از کشورهای مختلف سرشار از انتظارات برای این دور از نمایشگاه هستند که برای اولین بار پس از اپیدمی به صورت آفلاین برگزار میشود.
تازهترین سری از دادههای اقتصادی و سیاستهای اقتصادی چین سیگنال روشنی را منتشر کرده مبنی بر این که اقتصاد چین در حال بهبود است. چین همچنان موتوری مهم برای رشد اقتصادی جهان محسوب میشود و جهان همچنان میتواند منتظر «سواری رایگان» در قطار توسعه چین باشد. با نگاهی به آینده، از آنجایی که جمعیت بیش از 1.4 میلیارد نفری چین به سمت مدرنیزاسیون در همه ابعاد حرکت می،کند، چین مطمئناً نقش بیشتری در رشد اقتصاد جهانی بازی خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید