تبعات نوسان نرخ ارز بر زندگی اقشار آسیب پذیر/ دولت برای کنترل اوضاع چه میکند؟
دولت چهاردهم با رویکرد حل مشکلات اقتصادی با تکیه بر محوریت کار کارشناسی 5 ماه است که کار خود را آغاز کرده است ، ولی به نظر می رسد تاکنون نتوانسته است گامی با ثبات برای سامان دادن به این وضعیت بردارد.
نرخ ارز در کشورهایی که در آمد اصلی آنها از فروش نفت به دست می آید همواره در معادلات اقتصادی آن کشورها تاثیر داشته و به تبع آن نوسات ارز می تواند بر ابعاد مختلف زندگی افراد آن جامعه خصوصا اقشار آسیب پذیر تاثیر منفی زیادی داشته باشد.
با افزایش نرخ ارز قیمت کالاهای واداتی و بسیاری از کالاهای داخلی که مواد اولیه آن وارداتی است افزایش می یابد .این افزایش قیمت به طور مستقیم بر سبد مصرفی خانواده های کم در آمد تاثیر گذاشته و قدرت خرید آنها را کاهش می دهد.
تورم
کاهش ارزش پس اندازها
با افزایش نرخ تورم ارزش پس اندازهای مردم کاهش پیدا می کند و افزایش نرخ تورم به شدت به آنها آسیب می زند.
افزایش بیکاری
افزایش نابرابری
نوسانات نرخ ارز معمولا باعث افزایش نابرابری در آمدی می شود . اقشار پردرآمد به دلیل دارایی های بیشتر و دسترسی به منابع مالی بهتر ، می توانند نوسانات نرخ ارز را مقابله کنند.
این اثرات مخرب درزندگی مردم به حدی است که معمولا کارشناسان اقتصادی نسبت به آن هشدار می دهند.
دولت چهاردهم با رویکرد حل مشکلات اقتصادی با تکیه بر محوریت کار کارشناسی 5 ماه است که کار خود را آغاز کرده است ،ولی به نظر می رسد تاکنون نتوانسته است گامی با ثبات برای سامان دادن به این وضعیت بردارد . هرچند زمان زیادی نگذشته است و اوضاع و شرایط منطقه ای و بین المللی از همان روز مراسم تحلیف رییس جمهور شرایط را بغرنج کرده است ولی کارشناسان معتقدند؛ تعجیل در یافتن راه حلی علمی برای تثبیت شرایط ارزی در کشور و جلوگیری از نوسانات می تواند گامی در جهت بهبود شرایط اقتصادی مردم باشد.
دیدگاهتان را بنویسید