خرید طلا سودآورتر است یا سکه؟
بازار طلا و ارز که هفته اول بهمن را سبزپوش دنبال کرده و با نوسان به سقفهای جدیدی رسیده بودند؛ در هفته منتهی به ۱۱ بهمن، ایست نوسان دادند و از سقف دور شدند.
بازارهای مالی طی دو هفته نخست بهمن روندی پرنوسان را تجربه کردند و بازار طلا و ارز در حالی که در هفته اول با رشد هیجانی داراییهای مختلف همراه شده بود، در هفته دوم کاهش سرعت رشد و تثبیت قیمتها را تجربه کرد.
از سوی دیگر، طلای آبشده که در هفته اول ۵.۷۳ درصد رشد کرده بود، در هفته دوم تنها ۰.۶۹ درصد افزایش قیمت داشت. این افزایش قیمت طلا هم در پی صعود قیمت طلای جهانی بود؛ چرا که از سمت بازار ارز، طلا سیگنال کاهش دریافت کرد.
سکه امامی نیز که در هفته نخست با ۷.۸۷ درصد افزایش، بیشترین بازدهی را در بین تمام بازارها داشت، در هفته دوم بدون تغییر باقی ماند. تثبیت قیمت سکه بعد از جهش قیمتی چشمگیر، میتواند نشانهای از کاهش تقاضای سفتهبازانه در بازار فیزیکی باشد.
شاخص کل بورس تهران برای دومین هفته متوالی بازدهی منفی را به ثبت رساند، اما شدت آن افت کاهش پیدا کرد که از پایان دوره اصلاح و بازگشت تدریجی تقاضا خبر میدهد.
در مجموع، هفته اول بهمن را میتوان هفته رشد هیجانی و هفته دوم را هفته تعدیل و تثبیت نامگذاری کرد.
در نهایت، دو اتفاق این هفته در بازار ارز مورد توجه معاملهگران بود؛ اول، تعدیل دلار نسبت به هفته اول بود که به عقیده برخی، در پی کاهش انتظارات منفی از سمت ترامپ رقم خورد.
با این همه، برخی از تحلیلگران نزدیک به بازارساز معتقدند هر چه از بهمن فاصله میگیریم و به سمت عید پیش می رویم، بخشی از تقاضای تجاری یا واقعی فرونشست میکند و از سوی دیگر، برخی از عرضهکنندهها هم به دلیل احتیاج به نقدینگی عرضه خود را بیشتر میکنند.
از سوی دیگر، بازار با دو تا عدم قطعیت روبرواست؛ یک، سیاست خارجی و دوم، سیاستهای اقتصادی. فشارهایی که به تیم اقتصادی و وزیر اقتصاد وارد میشود، میتواند ریسکی برای بازارهای دارایی و به خصوص ارز محسوب شود؛ چرا که بازار از اختلافها سیگنال خوبی نمیگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید