مسدودیت درگاه کسبوکارهای تبادل رمزارز طی دو ماه اخیر
عضو هیئتمدیره انجمن بلاکچین و رمزارز ایران ضمن انتقاد از مسدودیت ناگهانی درگاه کسبوکارهای تبادل رمزارز طی دو ماه گذشته از سوی بانک مرکزی گفت: این اقدام از طریق روابطعمومی بانک مرکزی با ارائه یک سری داده مغایر با واقعیت صورت گرفت و کسبوکارها را دچار مشکل کرد.
دکتر شریف زاد عضو هیئتمدیره انجمن بلاکچین و رمزارز ایران و رئیس سابق این انجمن در مصاحبه تلفنی با برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفتوگو دررابطهبا راهبرد توسعه بازار مالی رمزارزها در ایران اظهار کرد: بحث رمزداراییها در ایران سالهاست که توسط کسبوکارهای قدیمی و تشکلهای این حوزه پیگیری و رسیدگی میشود.
وی افزود: یکی از اهداف این تشکلها بهویژه انجمن بلاکچین در فضای رمزارزها بالابردن سطح اطلاعات و آگاهی مردم دراینخصوص و تقسیمکردن این فضا به چند بخش شامل اطلاعات عمومی مردم، دغدغههای حاکمیت، چالشهای کسبوکارها، ایجاد فضای علمی و پژوهشمحور و فضای صنفی و رسیدگی به موضوعات این عرصه است.
عضو هیئتمدیره انجمن بلاکچین و رمزارز ایران با بیان اینکه موقعیت کشورمان در منطقه و جهان اهمیت رمزداراییها را در ایران چندبرابر کرده است گفت: برخی کسبوکارها با ایجاد زیرساخت فضای رمزداراییها در کشور و ارائه خدمات و سرویسهای مناسب، توسعه خوبی را در فضای رمزداراییها رقم زدند بهطوریکه فناوری را در زمان مناسب و بهصورت کاملاً آپدیت در اختیار مردم قرار میدهند و مردم با آرامش و اطمینان اقدام به تبادل سرمایه و خریدوفروش داراییهای خود میکنند.
شریف زاد حضور ۱۵ میلیون نفر از کاربران ایرانی در این فضا را مهمترین دلیل برای ضرورت حفظ اعتماد مردم و نگهداری درست این سرمایهها عنوان کرد و افزود: بزرگترین دغدغه مردم در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ این بود که یک صرافی داخل کشور وجود داشته باشد تا بتوانند مناسبات رمزارز را انجام دهند؛ اما به دلیل نبود صرافی، سرمایههای خود را با ریسک زیاد و چالشهای فراوان به صرافیهای خارجی تزریق میکردند.
وی افزود: ما تقریباً از شش سال قبل این سرمایهها را در صرافیهای خودتنظیم گر و شفاف و قانونمند داخل کشورمان داریم و مردم از آن استفاده میکنند؛ اما متأسفانه طی دو ماه اخیر با اعمال فشارهای زیاد و چالشهای فراوان ناشی از خود تحریمی، این کسبوکارها نیز دچار مشکل شدند.
عضو هیئتمدیره انجمن بلاکچین و رمزارز ایران اظهار کرد: تشکیل شوراها و کمیتهها و کمیسیونها طی سالهای اخیر در فضای قانونگذاری و تنظیمگری بلاکچین و رمزارز منجر به هماهنگی و همفکری بین نهادهای مختلف، ایجاد چارچوب قانونی مشخص، حفظ منافع ملی و کنترل ریسکها و جذب سرمایه و توسعه اقتصادی شده است و اگر این شوراها بهجای اعمال محدودیت، سیاستهای حمایتی تدوین میکردند ایران از ظرفیتهای رمزارز خود برای جذب سرمایه و تقویت اقتصاد دیجیتال بیشترین استفاده را میبرد.
شریف زاد تصمیمگیریهای پراکنده و بدون اجرای واقعی را از معایب تشکیل این کمیتهها و کمیسیونها عنوان کرد و افزود: نبود نمایندگان بخش خصوصی در این کمیتهها و کمیسیونها باعث شد که این شوراها بهجای تدوین قوانین کارآمد، شروع به محدودسازی و مسدودسازی کرده و باعث سردرگمی کسبوکارها و فرار سرمایه و عمق دادن به بازار زیرزمینی در فضای بلاکچین شوند.
وی ادامه داد: ما طی دو ماه گذشته بهیکباره با مسدودی درگاه کسبوکارهای تبادل ارز از سوی بانک مرکزی مواجه شدیم؛ اقدامی که متأسفانه از طریق روابطعمومی بانک مرکزی با ارائه یک سری داده مغایر با واقعیت صورت گرفت و کسبوکارها را دچار مشکل کرد.
دیدگاهتان را بنویسید