کد خبر: 1240

پژو پارس چطور در دو روز ۵۰ میلیون گران شد

همزمان با خبر توقف تولید پژو پارس، ظرف دو روز ۵۰ میلیون تومان به قیمت‌های پیشنهادی فروشنده‌ها در بازار آزاد اضافه شده است.

قیمت پژو پارس LX در بازار آزاد به طور متوسط به ۷۶۰ میلیون تومان رسیده است. اوایل هفته فروشنده‌های پژو پارس LX رقمی نزدیک ۷۱۰ میلیون به خریداران پیشنهاد می‌دادند و حالا به موازات خبر توقف تولید پژو پارس، ظرف دو روز ۵۰ میلیون تومان به قیمت‌های پیشنهادی و دلخواه آن‌ها در بازار آزاد اضافه شده است.

توقف تولید پژو پارس دقیقا به همان دلیلی اتفاق می‌افتد که به خاطر آن مدل‌های مثل پژو ۲۰۶ و سمند از خط تولید کنار رفتند و سازمان ملی استاندارد تلویحا خود ایران خودرو را پاسخگو متقاضیانی می‌داند که موعد تحویل پژو پارس آن‌ها به سال آینده موکول شده است. فعلا برای یکسری از حواله داران پژو پارس TU۵ پیشنهاد تعویض با سورن پلاس دوگانه‌سوز ارائه شده که برای خریدار حدود ۴۰ میلیون بیشتر آب می‌خورد.

افزایش ۵۰ میلیونی قیمت پژو پارس در دو روز

پژو پارس LX که با موتور TU۵ روانه بازار می‌شود و نسبت به پژو پارس معمولی قیمت بیشتری دارد، روز سه‌شنبه ۲۶ دی ماه در بازار آزاد خودرو توسط فروشنده‌ها به طور متوسط ۷۶۰ میلیون قیمت‌گذاری شد. نسبت به روز دوشنبه شاهد رشد ۳۵ میلیونی قیمت پژو پارس LX در بازار هستیم و این عدد درمقایسه با دوشنبه که خبر توقف تولید پژو پارس منتشر شد، به ۵۰ میلیون تومان می‌رسد.

افزایش قیمت خودرو البته از ابتدای دی‌ماه به جان بازار افتاده و تقریبا در اغلب مدل‌های داخلی و مونتاژی مشاهده می‌شود، اما جهش نرخ‌های اعلامی توسط فروشنده‌های پژو پارس را از طرف دیگر می‌توانیم به خبر توقف تولید پژو پارس ارتباط بدهیم. طوریکه یکسری از فروشنده‌ها از فرصت استفاده کردند و حالا پژو پارس سال معمولی و پژو پارس سال سفارشی هم نسبت به روز یکشنبه هر کدام ۱۵ میلیون گران‌تر آگهی می‌شوند.

قیمت پژو پارس سال معمولی که به موتور XU۷P مجهز است در این مدت از ۵۸۰ به ۵۹۵ ارتقا پیدا کرده و فروشنده‌های پژو پارس سال سفارشی به‌جای ۶۰۵ میلیون، انتظار رقمی نزدیک ۶۲۰ میلیون تومان دارند.

توقف تولید پژو پارس و بلاتکلیفی متقاضیان سامانه یکپارچه

توقف تولید پژو پارس دقیقا به همان دلیلی اتفاق می‌افتد که به خاطر آن مدل‌های دیگری مثل ساینا دنده‌ای، پژو ۲۰۶ تیپ ۲، سمند و ... از خط تولید ایران خودرو و سایپا کنار رفتند؛ سختگیری‌های سازمان ملی استاندارد یا همان استاندارد‌های ۸۵ گانه.
توقف تولید پژو پارس برای اولین بار سال ۹۷ مطرح شد و حالا آنطور که رئیس سازمان ملی استاندارد می‌گوید ایران خودرو برای محصولی که فاقد استاندارد‌های ۸۵ گانه است، فقط تا نیمه اسفند امسال مجوز دارد. با این اوصاف تکلیف متقضیانی که این وسط موعد تحویل پژو پارس آن‌ها مثلا به بهار ۱۴۰۳ موکول شده مشخص نیست و مهدی اسلام پناه هم به عنوان رئیس سازمان ملی استاندارد تلویحا خود ایران خودرو را مسئول این اتفاق دانسته است.

استاندارد‌های ۸۵ گانه شامل یکسری از آیتم‌ها و اصطلاحا آپشن‌هایی مثل سیستم ترمز اضطراری پیشرفته، سیستم هشدار انحراف از مسیر، سیستم حفاظت از عابر پیاده، چراغ اتولایت یا اتوماتیک و چراغ مخصوص روز و ... می‌شود که، چون قابلیت اضافه شدن آن‌ها به امثال پژو پارس، ۲۰۶ و سمند وجود ندارد، راهی جز توقف تولید باقی نمی‌ماند.

تکلیف حواله داران پژو پارس چه می‌شود؟

پژو پارس درحالی به آخر خط رسیده که آخرین آمار‌های رسمی نشان می‌دهد ظرف ۹ ماه ابتدایی سال از هر ۱۰ محصول ایران خودرو، سه محصول تحت عنوان پژو پارس TU۵ یا پژو پارس معمولی به مرحله تولید رسیده است. براساس جدول منتشرشده از کارنامه ۹ ماهه ایران خودرو، در سایت مرکزی، سایت مازندران، سایت فارس و سایت کرمانشاه روی هم شاهد تولید ۱۱۲ هزار و ۵۹ دستگاه پژو پارس معمولی و پژو پارس TU۵ بودیم و با احتساب ۴۸ پژو پارسی که در سایت عراق ساخته شدند، سهم این محصول از کل تولیدات ایران خودرو به حدود ۳۰ درصد می‌رسد.

آمار تولید ایران خودرو در ۹ ماه ابتدایی سال دقیقا به ۳۸۱ هزار و ۹۰۳ محصول رسید که پژو پارس از این حیث جزو پرتیراژترین سواری‌های داخلی قرار می‌گیرد.

توقف تولید پژو پارس درحالی به میان آمده که خود ایران خودرو در هفته‌های اخیر برای یکسری از حواله داران، پیشنهاد تبدیل پژو پارس TU۵ به سورن پلاس دوگانه‌سوز را مطرح کرده که خب گزینه دومی حول و حوش ۴۰ میلیون گران‌تر است.

منبع: فرارو

دیدگاه‌تان را بنویسید

 

پربازدیدترین

آخرین اخبار