الزامات ایمنی برای حملونقل کالاهای خطرناک از طریق دریا
یکی از انواع کالاهایی که ممکن است در حملونقل دریایی، هوایی، جادهای یا ریلی جابهجا شود، کالای خطرناک است. این نوع کالاها برای سلامت انسان و محیطزیست خطر دارند و حمل آنها باید با احتیاطهای لازم انجام شود.
اما آیا میدانید الزامات ایمنی برای حملونقل کالاهای خطرناک از طریق دریا چیست؟ آیا میدانید چرا باید در دوره کالای خطرناک شرکت کنید؟ آیا میدانید این دوره توسط چه مؤسسهای برگزار میشود؟
کالای خطرناک چیست؟
کالای خطرناک شامل کالاها و محمولههایی میشود که میتوانند برای سلامت، ایمنی، محیطزیست و اموال خطری داشته باشند. در کتاب مقررات کالاهای خطرناک، فهرستی از کالاهای خطرناک آمده که دارای طبقهبندی است.
برای حمل این نوع کالاها باید مقررات ایمنی و استانداردهای ایکائو، یاتا و سایر سازمانهای بینالمللی رعایت شوند. بنابراین، در زمان حمل کالاها، کارمند پذیرش باید نوع کالاها را بررسی کند؛ چون کوچکترین بیدقتی در نگهداری و حمل کالاهای خطرناک میتواند نتایجی جبرانناپذیر به دنبال داشته باشد. کالاهای خطرناک شامل یکی از موارد زیر است:
-
مایعات قابل اشتعال؛
-
مواد سمی؛
-
جامدات قابل اشتعال؛
-
مواد رادیواکتیو؛
-
مواد خورنده؛
-
مواد عفونی (ویروسی و باکتریایی).
بنابراین، اگر کالایی در یکی از دستههای بالا قرار بگیرد، باید برای حمل آن اقدامات لازم را اجرا کرد. اما چطور با حمل کالای خطرناک آشنا شوید؟
شرکت در دوره آشنایی با کالای خطرناک راهبر دانش
دوره کالای خطرناک که در زیرمجموعه دوره حملونقل دریایی و هوایی یا زمینی قرار میگیرد، یکی از دورههای اصلی برای ورود به دنیای تجارت جهانی است؛ چون در میان کالاهای انبوهی که صادر و وارد میشوند، ممکن است یکی از کالاهایی که در بخش قبلی بررسی شدند وجود داشته باشد. در این شرایط، اگر با تحلیل الزامات ایمنی برای حملونقل کالاهای خطرناک از طریق دریایی و هوایی یا زمینی آشنا نباشید، ممکن است مشکلات جبرانناپذیری رخ دهد. بنابراین، اگر قصد ورود به دنیای تجارت جهانی را داشته و یا میخواهید بهعنوان کارشناس واردات و صادرات مهارتهای خود را افزایش دهید، دوره آشنایی با کالای خطرناک مؤسسه راهبر دانش دریا برای شما طراحی شده است.
ساختار دوره کالای خطرناک
ساختار این دوره تئوری است و بهمدت 12 ساعت برگزار میشود. لازم است بدانید که دوره کالای خطرناکی که مؤسسه راهبر دانش دریا برگزار میکند، تخصصی است و ارزشیابی پایان دوره هم دارد.
معرفی دوره کالای خطرناک و سرفصلها
دوره آشنایی با کالای خطرناک ازجمله دورههای کلیدی و اساسی برای کسانی است که در صنعت حملونقل بینالمللی مشغولبهکار بوده یا دانشجوی یکی از رشتههای مرتبط هستند و میخواهند در این حوزه مشغولبهکار شوند. نکته مهم اینکه شناخت مخاطرات پیرامون حمل و جابهجایی این نوع کالاها و رعایت ایمنی نگهداری و حمل، علاوه بر امنیت، شرایط مربوط به ریسک نگهداری و حمل کالاهای خطرناک را نیز قابل کنترلتر کرده است و درنتیجه رسیدن به نتیجه استاندارد در حمل بینالمللی میسر خواهد شد.
هدف از دوره کالای خطرناک، آشنایی با انواع کالاهای خطرناک، اشتراکگذاری دانش و تقویت مهارتهای لازم برای نگهداری و حمل کالاهاست. در این دوره مباحث زیر بررسی خواهد شد:
-
انواع طبقهبندی کالای خطرناک؛
-
اطلاع از روشهای ایمنسازی کالاهای خطرناک، جابهجایی آنها و قوانین بینالمللی برای ارسال در صادرات و واردات؛
-
اطلاع از انواع روشهای بستهبندی ایمن برای نگهداری و حمل کالای خطرناک و کدهای مربوط به آن؛
-
آشنایی با مقررات عمومی و اختصاصی برای نگهداری و حمل کالاهای خطرناک.
هدف از برگزاری دوره کالای خطرناک توسط مؤسسه راهبر دانش دریا
هدف اصلی از برگزاری این دوره آموزشی، انتقال دانش و مهارت اساتید حرفهای برای آشنایی افراد فعال در این حوزه با انواع کالای خطرناک، محدودیتهای حمل و رعایت قوانین IMDG، قوانین و ایمنی مربوط به نگهداری و حمل کالاهای خطرناک است. در این دوره، مخاطبان دوره میتوانند علائم مربوط به آن را بهدرستی تشخیص داده و انواع کالاهای خطرناک را شناسایی کنند. از طرفی، مخاطبان دوره میتوانند از خطرهای نگهداری کالای خطرناک آگاهی پیدا کرده و با مقررات عمومی و اختصاصی آشنا میشوند. درنتیجه میتوانند علاوه بر کسب مهارت برای بستهبندی، نگهداری و حمل کالای خطرناک، با موقعیتهای خطرناک و ایمنسازی محیط برای حمل این نوع کالاها آشنا شوند.
دوره کالای خطرناک راهبر دانش https://rahbardanesh.com/ جامعترین دوره حملونقل دریایی است که برای تحلیل الزامات ایمنی برای حملونقل کالاهای خطرناک از طریق دریا الزامی است.
دوره کالای خطرناک بخشی از دوره حمل و نقل دریایی
کالای خطرناک شامل محصولات مختلفی است که نگهداری و جابهجایی آنها برای سلامت انسان، ایمنی و محیطزیست خطرآفرین هستند. بنابراین، برای حمل آنها باید الزامات ایمنی ویژهای را رعایت کرد؛ چون حمل بینالمللی این نوع کالاها مشمول قوانین و مقررات سختی میشود. همانطور که اشاره شد، کالاهایی مانند مایعات و جامدات قابل اشتعال و خورنده و مواد سمی، مواد عفونی ویروسی و باکتریایی و مواد رادیواکتیو در کلاسهای مختلفی از کالای خطرناک قرار میگیرند، بنابراین لازم است برای واردات یا صادرات آن استانداردهایی رعایت شود. با شرکت در دوره کالای خطرناک مؤسسه راهبر دانش دریا نهتنها اطلاعات کاملی از انواع کالای خطرناک به دست میآورید، بلکه با روشهای استاندارد و قوانین نگهداری و حمل این نوع کالاها نیز آشنا خواهید شد. بنابراین، شرکت در این دوره به تمامی کسانی که در حوزه حملونقل بینالمللی دریایی، هوایی و زمینی فعالیت داشته یا مایل به ورود به این حوزه هستند، پیشنهاد میشود. کافی است برای شرکت در دوره با راهبر دانش تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید