دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامینکنندگان برنج ایرانی:
در خرید برنج، دولت اعتبار کافی را ندارد و جزو تعهداتش هم نیست/ اقشار آسیبپذیر مشتری برنج خارجی بودند که دستشان خالیست
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامینکنندگان برنج ایرانی در رابطه با قیمت برنج داخلی و خارجی اظهار داشت: برنج خارجی مبنای قیمتی ندارد و در بازار هم برنج خارجی نیست. برنج ایرانی هم از زیر ۷۰ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود. به علت ممنوعیت واردات، برنج خارجی وارد نمیشود و بازار همواره تهدید میشود. ده سال است که بازار برنج چنین وضعیتی دارد. برنجهای ایرانی با این شرایط در انبار میماند. اقشار آسیبپذیر مشتری برنج خارجی بودند که دستشان خالیست.
مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامینکنندگان برنج ایرانی، درباره تغییرات قیمتی برنج گفت: بخشنامهای از سوی دولت به شورای قیمتگذاری وزارت جهاد به عنوان سیاست تضمینی ارسال شده است. باید از وزارت جهاد سؤال شود که سیاست تضمینی چه تفاوتی با قیمت تضمینی دارد. باید به کشاورز اعلام شود که قیمت دولت و آزاد چقدر است. در خرید برنج، دولت اعتبار کافی را ندارد و جز تعهداتش هم نیست. دولت برای حمایت از کشاورزان، قیمت کف را تعیین میکند. قیمتگذاری سالهای قبل قیمت سقف بود تا جلو گرانفروشی گرفته شود اما صدمه بسیار زیادی به تولیدکننده و مصرفکننده زدند. وقتی شما قیمت سقف میگذارید، امکان فروش بر مبنای عرضه و تقاضا شکل نمیگیرد و رکود ایجاد میکند. سیاست تضمینی به معنای تعیین قیمت کف بازار است.
وی در رابطه با قیمت برنج داخلی و خارجی اظهار داشت: برنج خارجی مبنای قیمتی ندارد و در بازار هم برنج خارجی نیست. برنج ایرانی هم از زیر 70 هزار تومان تا 100 هزار تومان خرید و فروش میشود. به علت ممنوعیت واردات، برنج خارجی وارد نمیشود و بازار همواره تهدید میشود. ده سال است که بازار برنج چنین وضعیتی دارد. برنجهای ایرانی با این شرایط در انبار میماند. اقشار آسیبپذیر مشتری برنج خارجی بودند که دستشان خالیست. قشر متوسط هم که برنج ایرانی میخرد، حالا با قیمت کیلویی 100 تومان، دنبال جایگزین میرود.
او افزود: صادرات برنج ایرانی اصلاً معنی ندارد. ما باید اول مازاد تولید داشته باشیم و در بازار هم رقابت قیمتی وجود داشته باشد. آنچه به عنوان برنج ایرانی صادر میشود، نیازهای خیلی اندک و سطحی است.
دیدگاهتان را بنویسید