نانوایی ها صاحب ندارند
در حالی که صفهای نان روز به روز شلوغتر میشود، گلایه مردم از نانواها بالا گرفته است؛ نانواییها به حال خود رها شدهاند و هیچ مسئولی پاسخگوی این نابسامانی نیست.
« نانواییها پر شده از اعتراض به گرانفروشی، کم فروشی، نانهای بیکیفیت، کنجد فروشی بدون درخواست و کارتخوانهایی که قبض پرداخت ندارند» و هیچ مسئولی هم پاسخگو نیست. یک خانم میانسال در حین خرید نان میگوید.
مهر 1403 ستاد تنظیم بازار قیمت نان را افزایش داد تا به اعتراضهای نانواها به سود کم شان به بهانه ثابت ماندن قیمتها و افزایش هزینهها پایان دهد.
اکنون قیمت مصوب نان سنگک ساده ۵ هزار تومان، بربری ساده با آرد نوع یک، ۲ هزار و پانصد تومان و بربری ساده با آرد نوع دو ۳ هزار و پانصد تومان، نان لواش با آرد نوع یک ۷۰۰ تومان و لواش نوع دو ۹۰۰تومان، نان سنتی تافتون با آرد نوع ۱۲۶۰ تومان و نوع دو ۱۵۰۰ تومان نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک ۸۵۰ تومان و نوع دو، ۱۲۰۰ تومان است اما به گفته مردم کمتر نانوایی است که این نرخها را رعایت کند.
دولت سالانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه نان میدهد، گندم ۲۵ هزار تومانی را برای نانوا ۱۰۰۰ تو مان میدهد تا نان ارزان به دست مردم برسد.اگر این یارانه را بین همه مردم تقسیم کنیم، بهطور متوسط هر ایرانی در سال بیش از ۱.۷ میلیون تومان، حدود ۱۵۰ هزار تومان در ماه یارانه دریافت میکند.
اجاره دهی بدون نظارت نانواییها به افراد بی صلاحیت که حتی کارت بهداشتی هم ندارند معضل دیگری است که نانواییها را نابسامان کرده است.
بازرس آردونان وحید لطفی میگوید که بازرسیهای سرزده از نانواییها برای جلوگیری از این گونه تخلفات در سطح شهر وجود دارد و کارت بهداشتی و مجوز کار تخصصیشان مطابقت داده میشود.
در مقابل مدیر کل تنظیم بازار سازمان تعزیرات حکومتی اجاره دادن نانواییها را کشیدن شدن پای دلالان به این صنف عنوان میکند که عاملی برای تخلفها، گرانفروشیها و عرضه خارج از شبکه آرد میشود.
از نگاه کارشناسان، اصلاح قیمت نان و حذف چند قیمتی تحت عنوان آرد یارانهای ۱ و ۲ و یا کنجد فروشی عاملی برای برچیدن بساط تخلفات در نانواییها است.
دیدگاهتان را بنویسید