کد خبر: 5004

رییس اتحادیه برنج فروشان شهر بابل خبر داد

افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت برنج

رییس اتحادیه برنج فروشان شهر بابل گفت: قیمت انواع برنج در یک ماه گذشته به دلیل بر هم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی را تجربه کرده است.

علی طاهری اطاق‌سرا از افزایش قیمت برنج خبر داد و گفت: قیمت انواع برنج ایرانی از یک ماه پیش تاکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است و این سیر افزایشی هنوز ادامه دارد به طوری که هر کیلو برنج طارم که در ابتدای فصل ۷۰ هزار تومان درب کارخانه قیمت داشت امروز به حدود ۱۱۰ هزار تومان رسیده است؛ برنج فجر ۹۰ هزار تومان، شیرودی ۸۰ هزار تا ۸۵ هزار تومان و ندا به حدود ۸۰ هزار تومان در هر کیلو درب کارخانه افزایش پیدا کرده‌اند. 

وی درباره آنچه به این افزایش قیمت انجامیده توضیح داد: دلیل این افزایش قیمت‌ها بر هم خوردن عرضه و تقاضا در بازار برنج است به طوری که در حال حاضر تقاضا برای برنج افزایش یافته اما عرضه محدود شده است. 

طاهری ادامه داد: قیمت برنج‌های خارجی هم افزایش پیدا کرده و قیمت نوع اعلای آن از ۵۰ هزار تومان در هر کیلو در فروش عمده تا بیش از ۷۰ هزار تومان هم رسیده و قیمت برنج خارجی که پیش‌تر حدود ۳۰ هزار تومان در هر کیلو بود اکنون به ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است، این بر هم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار برنج برآمده از واکنش بازار به خبر تغییر محل ارز تخصیصی به واردات برنج است و وقتی این اتفاق بیفتد قیمت برنج حتما گران‌تر از ارقام کنونی هم می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت برنج وارداتی قیمت برنج ایرانی را هم بالا کشیده است. 

رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل اظهار کرد: غلبه تقاضای برنج بر عرضه آن در سراسر کشور اتفاق نیفتاده و بیشتر به استان مازندران اختصاص دارد و پیامدهای این نابه‌سامانی در ماه‌های آینده در سفره مردم در سراسر کشور نمایان می‌شود، همچنین این افزایش تقاضا به دلیل افزایش مصرفِ مصرف‌کننده نیست بلکه به این دلیل است که قیمت‌ها به دلایلی که شرح دادم سیر افزایشی به خود گرفته و سبب شده عرضه‌کنندگان در عرضه برنج محافظه‌کار شوند و ترجیح دهند فعلا از فروش صرف نظر کنند تا بتوانند محصولی که در اختیار دارند را با بالاترین قیمت ممکن به فروش برسانند و این امر به کاهش عرضه و به دنبال آن افزایش تقاضا انجامیده است. 

وی افزود: در همین حال شرکت‌های بزرگ نیز اقدام به خرید برنج ایرانی در تناژهای سنگین کرده‌اند زیرا بنا بر قانونی که وزارت کشاورزی وضع کرده در ازای واردات برنج موظف به خرید محصول داخلی هستند و این موضوع به افزایش تقاضا و قیمت برنج داخلی دامن زده است. 

طاهری تصریح کرد: افزایش کنونی قیمت برنج سودی را نصیب کشاورز و تولیدکننده نمی‌کند زیرا بیشتر کشاورزان در پایان فصل کشت، محصول خود را فروخته‌اند و این دلالان هستند که بیشتر از این نوسانات قیمتی سود می‌برد. 

وی از وضعیت مطلوب بارندگی در شمال کشور خبر داد و فت: پیش‌بینی می‌شود در سال آینده مشکلی برای تامین آب موردنیاز کشت برنج در مزارع شمال کشور نباشد و فعلا چالشی در موضوع آب وجود ندارد. 

به گفته طاهری در سال ۱۴۰۳، حدود ۲ میلیون تن برنج در کشور کشت و برداشت شد.

منبع: ایلنا

دیدگاه‌تان را بنویسید

 

پربازدیدترین

آخرین اخبار